Esittely

 
Perhekoti Lempin Koti tarjoaa kasvupaikan huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimena sijoitetuille lapsille ja nuorille, jotka hyötyvät hoidosta ja kasvatuksesta kodikkaassa ympäristössä. 
 
Perhekodin toiminta-ajatuksena ovat vahvasti perhekeskeisyys, ihmisarvot, toisen huomioiminen ja asiakaslähtöisyys. Monikulttuurisuus näkyy vahvasti perheen arjessa. Haluamme viestittää lapsille ja nuorille, että he ovat arvokkaita ja tärkeitä.
Image

Meillä on pihapiirissä myös erillinen rakennus, joka tarjoaa itsenäistyvälle nuorelle mahdollisuuden harjoitella itsenäistymiseen tarvittavia taitoja sekä vastuunottoa turvallisesti perhekodin tuen piirissä. Tässä asunnossa voi tarvittaessa myös jatkaa jälkihuollon asiakkaana.

Lemmikkeinä meillä on kaksi kania -Maisu ja Jasmin, jotka asuvat omassa talviasuttavassa rakennuksessa pihapiirissämme. Kaneilla on oma aitaus. Lapset saavat osallistua kanien hoitoon ohjatusti.

Image

Vanhemmat

Molemmat perhekodin vanhemmat ovat käyneet PRIDE-valmennuksen ja heillä on useamman vuoden kokemus sijaisvanhempina (6v). Lisäksi heidän erikoisosaamistaan ovat neurologiset ongelmat, kuten ADHD ja Aspergerin -oireyhtymä. Kokemusta on kertynyt käytöshäiriöisistä ja vaikean trauman läpikäyneistä lapsista.

Image
Perheen toisena perhekasvattajana toimii Mihail, joka on koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Hänellä on kokemusta hoitotyöstä sairaalasta erilaisilta osastoilta. Hän on taitava käsistään ja opettaa mielellään lapsia mm. puutöiden tekemisessä.
Image

Perheen äidillä on AMK-tutkinto (yhteisöpedagogi) ja perhetyön erityiskoulutus. Lisäksi hän on suorittanut sosiaalityön perusopinnot ja NEPSY-koulutuksen (2021). Vuosien työkokemus koostuu sijaishuollosta ja perhetyöstä. Lempin vahvuuksiin kuuluvat käsityötaidot, ohjatun toiminnan järjestäminen ja erityisnuorten kohtaaminen.

Pihapiiri

Lempin Koti sijaitse Päijät-Hämeen alueella. Pääkaupunkiseudulle on alle tunnin ajomatka. Sijaintimme on rauhallinen ja on hyvin luonnonläheinen. 

Pihapiiri on n. 5000 m², jossa on mm. kenttä yhteisille peleille ja leikeille, keinu, trampoliini, grillipaikka ja pihasauna. Pihastamme löytyy myös puutarha, joka antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua kasvien hoitoon ja tätä kautta avautuu uusia mahdollisuuksia tutustua uudenlaisen harrastuksen/toiminnan pariin. Polkupyöräilyn harrastajalle on turvallinen tie talon vieressä, jossa on hyvin vähäinen liikenne.

Perhekotimme sijaitsee hyvin kulkuyhteyksien päässä. Lahteen keskustaan on n. 12 km, josta löytyvät tarvittavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Luhtikylän alakouluun noin 1,5 km.  Yläaste ja lukio ovat Orimattilan keskustassa. Lähin uimaranta Luhtikylässä noin 3km päässä.

Allergiavapaa -talo ja ruoka-allergiatietämys

Ekologinen ja puhtaaseen sisäilmaan panostettu asumiskokonaisuus, joka on rakennettu allergiavapaasti ja hengittäväksi. Sisäilman kosteus voidaan asettaa halutulle tasolle ja sitä voidaan suodattaa ilmalämpöpumpun avulla. Esimerkiksi astmaatikoille on tärkeää oikean suhtainen ilmankosteus.
Pystymme huomioimaan asiakkaan allergiatarpeet vahvalla ruoka-allergiatietämyksellä. Voimme räätälöidä juuri sopivan ja monipuolisen ruokavalion.

  Savistentie 41 D, 16510 Orimattila